Caleidoscop cultural cu ocazia Zilei Europei

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Suntem încântați să descoperim informații noi despre vecinii noștri și să creăm legături cu alte școli din spațiul european. Cu această ocazie, felicităm inițiativa învățătorilor și profesorilor  noștri de a se implica într-un proiect de schimb de experiență cu școli din alte țări (înv. Pârvu-Posta Cătălina, înv. Tudor Tatiana, înv. Băcanu Simona, înv. Gâță Elena Cleopatra, înv. Mirescu Oana, înv. Iconaru Manuela, înv. Alexandru Antoneta, înv. Marin Maria, înv. Marin Alexandra, înv. Stanciu Mihaela, prof. limba engleză Popescu Daniela, prof. engleză Ionuț Iliescu, prof. engleză Barbu Mariana).

Activitățile culturale se desfășoară în lunile aprilie, mai, iunie, participă elevi români, spanioli, italieni, greci și bulgari. Schimbul de informații se desfășoară în baza unui set de întrebări în engleză despre țările implicate, urmând ca elevii să pregătească răspunsurile din timp. Este o oportunitate bună pentru a exersa limba engleză și de a comunica cu elevi din alte țări.

Ne-au impresionat elevii  străini fiindcă ne-au salutat în limba noastră și ne-au demonstrat dansuri și cântece tradiționale. De asemenea, și noi ne-am pregătit, i-am întâmpinat cu mesaje în spaniolă, greacă, bulgară, cu adevărat o provocare, datorită alfabetului diferit din cele două țări, Grecia și Bulgaria. Am atins în discuții subiecte actuale, legate de pandemie, fiindcă și școlile lor sunt sub restricții, dar suntem o Europă solidară și ne încurajăm reciproc să gândim pozitiv.

Activitățile s-au desfășurat online, pe platforme de conferințe video online. Mulțumim d-lui informatician Ilinca Adrian  pentru sprijinul tehnic acordat.

ECHIPA DE COORDONARE A ACTIVITĂȚII

Coordonator și organizator: prof. Voicu Ioana Iuliana

prof. înv. primar Pîrvu-Posta Cătălina

Organizatori:  înv. Alexandru Antoneta

prof. înv. primar Băcanu Simona

prof. înv. primar Iconaru Manuela

prof. înv. primar  Mirescu Oana

prof. documentarist Popescu Alina

prof. înv. primar Tudor Tatiana

Proiectul „Caleidoscop cultural” urmărește să crească receptivitatea elevilor față de diversitatea lingvistică și culturală, cât și să-i motiveze pe aceștia să-și dezvolte competențele digitale și de comunicare într-o limbă străină.

Pentru mai multe informații, jocuri și informații, consultați acest site: Europa, Spațiul Învățării

Și un material interesant despre Europa, găsiți aici.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.