CONCURSUL DE MUZICĂ

,,ȘCOALA MEA ARE TALENT!”

 

             Muzica are menirea de a-l face pe ascultătorul ei mai bun, mai frumos și mai fericit și este de o extraordinară diversitate de forme, un tezaur infinit de bogăție armonică. 

             Felicităm cu această ocazie cei 22 de elevi participanți la concursul „Școala mea are talent! ”, ediția a II-a, organizat la nivelul Școlii Gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu”, sub îndrumarea doamnei profesoare de educație muzicală, Alexe Cristina și a doamnei profesoare pentru învățământul primar, Gâță Elena Cleopatra, eveniment ce a avut loc în data de 04.11.2022.

             Obiectivele acestui proiect au fost dezvoltarea interesului pentru muzică, creșterea încrederii pe scenă/în fața unui auditoriu și atragerea elevilor în activități extrașcolare cu specific cultural.

             Concursul a avut trei secțiuni, la care au participat elevi din ciclul primar, respectiv gimnazial: muzică vocală ușoară, muzică vocală populară, muzică instrumentală.

             Juriul a fost prezidat de către echipa managerială formată din dl. prof. Danțiș Marcel-directorul unității de învățământ și dna prof. Mărculescu Cornelia- director adjunct. Acestora li s-au alăturat: doamnele profesoare Dafina Gina Viorica și Badea Eva de la Clubul Copiilor – Titu, doamna bibliotecar Grigorescu Liliana Nicoleta de la Biblioteca Orășenească Titu,  doamnele profesoare Simion Andreea, Coman Carmen, Alexe Cristina, Cherciu Elena și Popescu Alina, în calitate de membri ai juriului.

             De asemenea, la această activitate au participat cadre didactice, părinți și elevi ai școlii, care i-au încurajat pe concurenți.

             Activitatea cu specific cultural a fost sponsorizată de Cronica de Găești, Mobstore Titu, Vibe-Cafe Titu, Colț de Pizza – Titu, Asociația „Studiu de cercetare a informațiilor”. Cu ajutorul acestora, fiecare elev participant a fost recompensat cu premii în bani și trofee.

link clipuri video –

Muzică instrumentală –  https://youtu.be/M07c5i_FyBo

Muzică populară –            https://youtu.be/WZAWEzvpYtI

Muzică ușoară-                https://youtu.be/1o7_TaF2zFk

POVESTEA TOAMNEI

            Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 2 Titu au participat cu entuziasm la proiectul tematic „Povestea Toamnei”.

            Doamnele educatoare i-au încurajat să descopere natura, să folosească frunze, crengi, castane și alte obiecte din materiale naturale ca să creeze simboluri și desene artistice.

            Cu acest prilej, copiii și-au dezvoltat abilitățile inerente – imaginația, creativitatea – învățarea fiind ghidată prin joc.

INSPIRAȚIE DE TOAMNĂ

            Sub deviza „Suntem elevii pictori – și am colorat Toamna!”, pe tot parcursul lunii noiembrie 2022, elevii Școlii Gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu”, împletind creativitatea cu bucuria și îndemânarea, s-au inspirat și au creat emoții de toamnă. Aceștia s-au implicat în organizarea expoziției „Inspirație de toamnă”, proiect inițiat de doamna profesoară Ivănoiu Cristina, consilier educativ, proiect la care au luat parte toate clasele și profesorii școlii.

Stand-urile diverse, creative și generoase au fost plasate pe fiecare hol al școlii. Cu prilejul acestei expoziții toți cei implicați au putut aprecia bucuria zilelor superbe de toamnă, au strâns în mod simbolic recoltele, și-au luat la revedere de la păsările migratoare și s-au pregătit de sezonul rece.

Școala Gimnazială ”Pictor Nicolae Grigorescu” –  Titu a obținut aprobare și finanțare, în apelul din februarie 2022, mobilități în domeniul formării profesionale, pentru proiectul Erasmus+ KA122  SCH- ”BAROMETRUL STĂRII DE BINE ÎN CONTEXTUL DIGITALIZĂRII”.

♣perioada derulării proiectului : Septembrie 2022-Decembrie 2023;

♣valoarea proiectului: 22.810€;

♣11 cadre didactice, titulari ai școlii, vor beneficia de pregătire profesională în domeniul digitalizării și al creării stării de bine în mediul educațional.

Succes în implementare!

Proiecte și activități

Elevii școlii noastre sunt mereu interesați de proiecte interesante ce le pot desfășura la școală sau în afara acesteia. Obișnuiți încă din școala primară cu excursiile făcute împreună cu colegii lor, elevii au ocazia să-și lărgească și mai mult orizontul cunoașterii prin experiențe de învățare, relevante, ancorate în realitate și prin care pot să aplice cunoștințele acumulate pe parcursul orelor sau să se cunoască mai bine într-un mediu non-formal sau informal.

Pe parcursul școlii, elevii fac excursii în țară și ne propunem  să explorăm și călătoriile în afara țării. E un prilej bun pentru a cunoaște alte culturi, pentru a învăța obiceiuri noi și a deveni tot mai flexibili și mai toleranți față de diferențele dintre oameni  și culturi.

NOUTĂȚI

Activități din școala noastră.

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII – 15 FEBRUARIE 2022

/
Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii din data de 15 februarie…