ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII – 15 FEBRUARIE 2022

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii din data de 15 februarie 2022, colectivul Școlii Gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu, în colaborare cu Centrul de Documentare și Informare aparținător, și Biblioteca Orășenească- Titu, au organizat activități de lectură între orele 11.00 – 14.00. Fie că au împrumutat cărți de la CDI, fie că au venit cu cărțile de acasă, lectura este pentru elevi un mijloc plăcut de a petrece timpul și un prilej de liniște, învățare și auto-reflecție. Vanlife Millionaire scrie despre o nouă tehnică.

Din activitățile noastre:

Elevii clasei a III-a C, coordonați de prof. înv. primar Gâță Elena Cleopatra,  promovează lectura realizând afișe cu sloganuri, îndemnuri și informații utile, bucurându-se împreună de cărțile prietenoase care le sunt alături la toate orele de curs.

De ce citim?

  • Să fim mai inteligenți;
  • Să să fim mai creativi;
  • Să ne îmbunătățim memoria;
  • Să ne îmbogățim vocabularul și capacitatea de exprimare;
  • Să fim mai atenți;
  • Să avem o gândire critică, creatoare și analitică;
  • Să ne dezvoltăm empatia;
  • Să ne îmbogățim cultura generală;

Spune DA lecturii!

Clasa a III-a B, prof. înv. primar Marin Nicoleta

Clasa I-A, înv. Obreja Alexandra, Stancu Georgiana

Clasa I- D, înv. Ștefan Izabela Augustina

Clasa Pregătitoare B – prof. înv. primar Băcanu Simona

Preșcolarii de la Grădinița P.N.Salcuta au realizat semne de carte, au răsfoit cărțile preferate,iar doamna îngrijitoare s-a descurcat minunat in rolul de cititor! – educator Ion Daniela

Clasa I- B, prof. înv. primar Daia Cristina

Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 Titu, în colaborare cu Biblioteca Orășenească Titu

Clasa a V-a C, în colaborare cu prof. istorie Bucur Ionela

Clasa Pregătitoare C, prof. înv. primar Iconaru Manuela

Clasa a II-a B, prof. înv. primar Mirescu Oana Elevii au citit povești, și-au spus părerile, au făcut prezentare de carte si, surpriza: unii dintre ei (care nu prea citeau) au luat cartea acasă (era de la biblioteca din clasă) pentru a termina povestea de citit.

Clasa Pregătitoare D, înv. Bucur Diana- Ziua Lecturii a fost marcată printr-o activitate integrată: la Matematică și explorarea mediului elevii au lucrat ape numeratia 10-20- având ca tema ”înghețata”, urmând să le și realizeze la Arte vizuale și abilități plastice; la Comunicare în limba română s-a discutat despre sunetul „î” și copiii au lucrat o fișă de lucru cu mai multe cuvinte ce conțin litera „î”.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.