Revista scolii

Titlul revistei „Ramuri” este inspirat din vița-de-vie, care, transpusă în plan pedagogic și în iconografia ortodoxă, este simbolizată de Iisus-Învățătorul, pedagogul prin excelență venit de la Dumnezeu pentru a-i învăța pe oameni calea mântuirii. Din această perspectivă, mlădiţele viţei de vie sunt reprezentate de învăţători şi profesori, care şi-au asumat educaţia copiilor, despre care Platon spunea că este „arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele”.

Tot ca un rod al mlădiţelor poate fi privită şi revista RAMURI, izvorâtă acum aproape zece  ani în urma colaborării profesorilor şi elevilor Şcolii Gimnaziale Pictor Nicolae Grigorescu Titu. Apărută într-o societate ce îşi hrăneşte tot mai puţin, prin citit, mintea şi sufletul, revista RAMURI constituie o dovadă a preocupării constante pentru formarea şi cultivarea virtuţilor morale şi creştin-tradiţionale, cuprinzând şi teme susceptibile de a da naştere unor polemici etice.

În consecinţă, RAMURILE sunt sădite în sol prielnic pentru a dobândi, de acum, siguranţa de sine a unor mlădiţe mature, viguroase, menite, desigur, longevităţii-prima datorie a unei reviste.

Tuturor, dascăli şi elevi, un gând recunoscător pentru apariţia RAMURILOR.

Prof. Marius-Constantin Pavel (din Editorial, Revista Ramuri, nr.5-6, anul II/iunie 2015).

 

Coordonatori ai revistei „Ramuri”: prof. Marius-Constantin Pavel și prof, documentarist Popescu Alina Elena

În revista „Ramuri”, ne dorim să captăm viața școlii așa cum este, mărturii și amintiri ale elevilor, sfaturi și experiențe ale cadrelor didactice și sugestii și opinii ale părinților.

Ne puteți scrie la adresa de mail: spngtituramuri@gmail.com

Va invitam sa rasfoiti aici ultimul numar al REVISTEI RAMURI.

ISSU

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.